Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkelen vanuit drijfveren en talenten

Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaat in de kern over het ontdekken en begrijpen van je drijfveren en overtuigingen. Op het moment dat je die scherp hebt wordt het duidelijk wat maakt dat je zaken op een bepaalde manier aanpakt. Dit inzicht geeft mogelijkheden tot ontwikkeling: hoe meer je jezelf leert kennen, des te beter weet je keuzes te maken in je leven en je werk.

Persoonlijke ontwikkeling: ijsbergmodel

Het ijsbergmodel van Mc Clelland. Gedrag is zichtbaar, boven water, en vormt de top van de ijsberg. Gedrag komt voort uit datgene wat onder water zit: drijfveren en overtuigingen. Deze zijn niet zichtbaar voor anderen, maar vaak heb je zelf ook beperkt zicht op je overtuigingen en drijfveren. Door je drijfveren en overtuigingen inzichtelijk te maken kun je werken aan jou persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je begrijpt wat jou drijft, waar je plezier aan beleeft en waar je kwaliteiten en talenten liggen.

Groeien doe je door je talenten en kwaliteiten binnen een voor jou passende context (=organisatie) in te zetten. Vanuit de kwaliteiten kun je op zoek gaan naar een oplossing voor de thema’s waar je tegen aanloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (persoonlijk) leiderschap, loopbaanvraagstukken, congruentie, verbinding, communicatie en zelfvertrouwen.

Wat kan Drietact voor mij betekenen?

Individuele begeleiding/coaching: