loopbaanbegeleiding

voor een baan met meer werkplezier

Loopbaanbegeleiding gaat in essentie erom dat je helemaal op je plek komt te zitten wat betreft werk. Wij helpen jou met het onderzoeken wat die plek dan voor jou is. Waar jouw talenten liggen en hoe je die in werk meer kan inzetten. In wat voor bedrijfsomgeving jij het naar je zin zal hebben.  Want het is wetenschappelijk aangetoond dat hoe meer een functie en organisatie bij jou passen, hoe meer werkgeluk je zult ervaren. Fijn voor jou, want dit is hét recept in het voorkomen van een burn out. Maar ook goed voor je werkgever, want hoe meer werkplezier jij hebt, hoe meer jij bijdraagt aan het organisatiesucces. 

Er zit meer in jou dan je er nu uithaalt Wellicht herken je jezelf wel in de volgende situatie: je hebt een baan, maar eigenlijk vindt je die niet zo leuk, je merkt dat het weliswaar geld oplevert, maar veel energie krijg je er niet (meer) van.  Of je hebt het idee dat je zoveel meer kan, maar dat je talenten niet voldoende aan bod komen in je huidige functie. Dat je jezelf nuttiger wil maken dan je nu doet. Mogelijk heb je te maken met een reorganisatie, moet je intern solliciteren of zit je in een outplacement traject. In ieder geval ben je opzoek naar een baan die (beter) past bij wie jij echt bent. 

Je werk kost je teveel energie De gevolgen van een baan doen die je niet leuk vindt kunnen groot zijn. Je moet je zo aanpassen aan wie je niet bent. S ‘avonds lig je moe op de bank en kom je niet toe aan dingen die je eigenlijk graag wilt doen. Misschien gaat het je leven beheersen, heeft het impact op je relatie(s) en in het uiterste geval kan je een burn out krijgen.

Authenticiteit als tegengif Weet je dat het grootste tegengif tegen burn-out is een functie hebben die past bij wie jij bent? Dat je jezelf mag zijn in de baan? En werken binnen een bedrijf dat aansluit op jouw behoeftes? De oplossing is dus dat je een baan vindt die bij jou past. Dat je jouw talenten mag inzetten. Dat geeft pas energie.

Naar een energie-gevende baan Maar hoe weet je wat bij jou past? In de kern gaat het over wie jij bent als persoon, wat jouw talenten en drijfveren zijn. Wij helpen jou als loopbaancoach met de zoektocht naar de juiste baan! En nee, niet naar de perfecte baan. Want die bestaat niet. Even een stukje realisme. Want ongeveer 20% van de taken die je zal uitvoeren zal je minder leuk vinden. Dat is gewoon zo. Het gaat om de balans. Dat je baan je meer oplevert dan je kost…

 Loopbaancoaching bij Drietact wordt gebaseerd op wie jij bent. We gaan eerst de diepte in: hoe je bent geworden wie je bent. En wat dat zegt over jou in het hier en nu. Waar jouw talenten liggen, wat jouw drijfveren zijn.  Drietact heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een model ontwikkeld dat dé 5 factoren voor werksucces en werkplezier samenbrengt: het persoonlijk kompas. In het persoonlijk kompas zijn zowel elementen meegenomen die belangrijk zijn voor de baan-persoons fit, en ook de onderdelen die belangrijk zijn in wat voor type bedrijf bij jou past (bedrijf-persoon fit). Een ingevuld persoonlijk kompas geeft jou een duidelijke richting over de functies en de organisaties die bij jou passen. Vervolgens koppelen we dit aan concrete functies en organisaties. En kijken we welke stappen mogelijk nodig zijn in jouw ontwikkeling om de gewenste functie te kunnen krijgen.

persoonlijk kompas loopbaancoach loopbaanbegeleiding jobcoaching

Het resultaat van de begeleiding is een praktisch loopbaanadvies met een helder overzicht van functies en typen organisaties. En natuurlijk heb je jezelf veel beter  leren kennen. De laatste stap is dat je werkelijk verandering gaat aanbrengen. In de regel heb je dit in een gesprek of 6. Wil je het sneller? Dan kun je ook een talentenscan overwegen van een (halve) dag.

Sollicitatiebegeleiding Als je ondersteuning nodig hebt bij de sollicitatie in de vorm van een CV check, vacature zoeken of sollicitatietraining dan kunnen wij dit ook voor je verzorgen. Door onze ruime ervaring in het afnemen van assessments kunnen wij je hier uitstekend in begeleiden. Wij weten als geen ander hoe je, vanuit jouw eigen kracht, jezelf goed kan presenteren bij een potentiële opdrachtgever. Maar alleen als je het nodig hebt.

Dus neem de eerste stap naar een baan die echt bij jou past en neem vrijblijvend contact op!

Ja, ik wil een leuke baan