What’s in a name?

De zoektocht naar een bedrijfsnaam is best lastig. Net voor de start van mijn eigen onderneming loofde ik een prijsvraag uit onder familie en vrienden voor het bedenken van een bedrijfsnaam. Ik kreeg hele leuke inzendingen binnen: maar de leukste, die bestonden al allemaal, ook in de sectoren waar ik werkzaam in ben… *zucht* En ik wilde toch graag een unieke naam…

De inschrijving bij de KvK stond voor de deur, ik er heen en ingeschreven als Tramper, Coaching, Advies en Training (gaaaaaaaappppppp). Onder inspiratie van het kerstconcert van Radio 4 bedacht ik dat ik wel wat met de lettert TCAT kon, nl TACT..

Die naam heb ik een tijdje gehanteerd, maar vond hem nog wat te kort, te hard, alsof je iemand een klap verkoopt met TACT. Verder gaan denken, opties bekeken of ik tact kon combineren met iets en uiteindelijk kwam daar:

Drietact

Tadaaaa en de naam was geboren. Drietact is de galopgang van het paard. En ik houd eerlijk gezegd ook wel van snel gaan, to the point. En zo had ik toch nog de verbinding met mijn bedrijfsactiviteiten, mijn eigen naam en natuurlijk de paarden die ik regelmatig inzet in mijn werk.