Coaching voor medewerkers

Als HR manager en leidinggevende hecht je belang aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jouw medewerkers. Coaching is daarbij een belangrijk instrument. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de investering in coaching ruim (zes tot zeven maal) wordt terugverdiend. Dit komt omdat medewerkers die gecoacht zijn hun potentieel meer benutten en meer werkgeluk ervaren. En daardoor meer succesvoller zijn in hun werk. Zij hebben beter zicht hebben op hun persoonlijkheid en talenten.  Weten hoe ze dit kunnen inzetten. En hoe zij hun valkuilen effectief kunnen veranderen in sterktes.

Wanneer coaching inzetten?

 • Bij loopbaanvraagstukken
 • Bij talentvraagstukken
 • In het ontwikkelen van vaardigheden en competenties
 • In de benoeming of het willen doorgroeien naar een nieuwe functie
 • Stimuleren van het nemen van autonomie in de eigen ontwikkeling
 • Ter input van de beoordelingscyclus
 • Bij het ervaren van stress, burn-out en burn-out verschijnselen
 • Ter preventie van verzuim door mentale klachten

Een coachtraject bij Drietact bestaat meestal uit de volgende stappen:

 1. Intake met de HR manager of leidinggevende (vrijblijvend)
 2. Intake met de betreffende medewerker (vrijblijvend)
 3. Het opstellen van het coachplan met duidelijke doelen en te verwachten resultaten. Het coachplan wordt eerst afgestemd met de medewerker en daarna voorgelegd aan de organisatie.
 4. Start van het coachtraject. Afhankelijk van de coachvraag is de lengte van een traject gemiddeld tussen de zes en acht sessies.
 5. Tussentijds telefonisch contact met leidinggevende en/of HR en de coach. Verder stimuleren wij de medewerker om zelf de leidinggevende te blijven informeren over de inhoud en de voortgang van het traject.
 6. Afsluiting van het coachtraject door middel van een driehoek gesprek met medewerker, leidinggevende en/of HR en de coach.

Voorkomen is beter dan genezen In de praktijk maken wij regelmatig mee dat coaching wordt ingezet op het moment dat een medewerker problemen ervaart/ al ver richting verzuim gaat. En dat kan anders. Door het tijdig inzetten van coaching en het creëren van autonomie in de persoonlijke ontwikkeling kunnen organisaties een groot deel van het verzuim voorkomen. Want wist je dat de grootste tegenhanger van het krijgen van een burn-out authenticiteit is? Dat medewerkers zichzelf kunnen zijn op hun werk? Dat er een goede match bestaat tussen talent en functie? Het voorkomen van verzuim bespaart een hoop kosten. Uit onderzoek van Zilveren Kruis blijkt namelijk dat het gemiddelde verzuim bij een burn-out 60.000 euro kost.

Coaching voor meerdere medewerkers Wil je je medewerkers blijven prikkelen? Wil je als organisatie bijdragen aan hun ontwikkeling? Het volle potentieel eruit halen? Blijvend een interessante werkplek bieden? Investeren in de persoonlijke ontwikkeling geeft jou als werkgever een streepje voor op andere werkgevers. Coaching wordt om die reden regelmatig ingezet als instrument om medewerkers te blijven binden en boeien.

Het is ook goed mogelijk om persoonlijke coaching aan te bieden voor een afdeling of de hele organisatie. Bijvoorbeeld ter input van de planningsgesprekken. Dit kunnen eenmalige of meerdere sessies zijn per medewerker. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken met je mee. Wil je teams laten coachen? Kijk dan op onze pagina over teamcoaching.


Contact

We zetten Elsbeth in als coach voor medewerkers. Bij loopbaanvraagstukken en burn-out. Door de inzet van Elsbeth en haar snelle beschikbaarheid is onder meer een burn-out voorkomen.
Isabelle Clarke
Isabelle ClarkeHR manager Proponent
We werken al een paar jaar samen met Elsbeth in diverse trajecten bij Proponent. Het gaat hier om individuele coaching, loopbaanoriëntatie en samenwerkingsvraagstukken. Het functioneren van medewerkers en de samenwerking binnen de betrokken afdeling is aanzienlijk verbeterd. Elsbeth heeft een praktische no nonsense aanpak die goed bij ons past. Door haar bedrijfskundige achtergrond in combinatie met haar opleiding psychologie is Elsbeth als geen ander in staat om zowel oog te hebben voor het individu maar ook het bedrijfsbelang. We zijn buitengewoon tevreden over de samenwerking
Peter Spaans
Peter SpaansHR Manager
Ik heb alleen maar Tops voor Elsbeth, leuke enthousiaste dame. Ze had er zin in, stelde goede vragen, was met haar aandacht helemaal bij mij, maakte het concreet door dingen terug te geven die ze hoorde.
(Over speed coaching bij een talent event voor Eelloo’ers)
Inge van Nispen
Inge van NispenEelloo
Previous
Next