coaching & persoonlijke ontwikkeling

vanuit drijfveren en talenten

Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaat in de kern over het ontdekken en begrijpen van jezelf. Wie je bent als persoon: wat jouw drijfveren, overtuigingen, talenten en patronen zijn. Dit inzicht geeft mogelijkheden tot ontwikkeling. Hoe meer je jezelf leert kennen, des te beter weet je keuzes te maken in je leven en je werk.

Persoonlijke ontwikkeling: ijsbergmodel

Het ijsbergmodel van McClelland.

Gedrag is zichtbaar boven water en vormt de top van de ijsberg. Gedrag komt voort uit dat wat onder water zit: drijfveren, overtuigingen en je persoonlijkheid. Meestal gevormd door het (familie) systeem waar je uitkomt. De overtuigingen zijn niet zichtbaar voor anderen. Vaak heb je zelf ook beperkt zicht hierop. Door je drijfveren en overtuigingen inzichtelijk te maken kun je werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wordt je bewust wat jou drijft, waar je plezier aan beleeft, waar je kwaliteiten en talenten liggen. Maar ook wat jou belemmert om de volgende stap te zetten, wat jouw patronen zijn.

Bewustzijn is de eerste stap van ontwikkeling. Door bewust te zijn kun je vervolgens keuzes maken die passen bij jou en daarom zullen bijdragen aan werk- en leefplezier. Hoe meer werk en omgeving matchen met jouw persoonlijkheid, hoe meer (werk) geluk je ervaart. Bewustzijn van jouw minder effectieve patronen geeft input waar sterke verbetering kan plaatsvinden. Door te oefenen in de coaching met andere gedachtes en gedrag krijg je concrete handvatten hoe je jouw patronen kunt omzetten in effectief gedrag. 

Focus op resultaat. Van te voren spreken wij altijd een te behalen doel af en zullen wij samen een ontwikkelplan opstellen. Tijdens de coaching zullen we het doel nauwgezet monitoren. Drietact werkt met een mix aan instrumenten die ervoor zorgen dat jij het maximale uit de coaching kan halen.

 contact 

Wat kan Drietact voor mij betekenen?

Individuele begeleiding/coaching: