Over Drietact

Ontwikkelaar van mens, team en organisatie

Welkom op mijn persoonlijke pagina! Ik ben Elsbeth Tramper, geboren in 1984. Begin 2014 ben ik gestart met Drietact.  Ik ben sociaal- en organisatiepsycholoog (NIP geregistreerd) en bedrijfskundige. Daarnaast heb ik een NOBCO/EIA gecertificeerde coachopleiding gevolgd op practitioner level.

Iedere dag leer ik weer. Van ontmoetingen, van mijn klanten, van gesprekken. En ik investeer in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling door het jaarlijks volgen van opleidingen en trainingen. Mijn CV kun je bekijken via Linked-IN. Maar er is meer dan  een CV, want wat krijg je als je mij inzet? Wie ik ben als persoon kun je inzien in deze Ikigai, ingevuld door een goede vriendin. 

Waarom ik doe wat ik doe

De missie van mij op persoonlijk vlak is om mensen dichter bij zichzelf te laten komen. Hoe meer een mens zichzelf echt laat zien hoe mooier die wordt. En hoe beter die in staat is om keuzes te maken die werkelijk passen. Mijn missie in de zakelijke omgeving is om de aandacht voor de menselijke factor in het bedrijfsleven te vergroten en in evenwicht te brengen met de harde factoren. Veel aandacht wordt gegeven aan processen, resultaten, excelleren en ambitie, maar wordt er voorbijgegaan aan de belangrijkste factor voor succes in een organisaties : de mens.

Wat ik daarin belangrijk vind

“ Het is net zo verkeerd om onze mogelijkheden te ontkennen, als om onze problemen te ontkennen”

– Saleeby.

Bovenstaande quote benadrukt voor mij de kern: beide kanten zijn van belang. Iedereen heeft talenten en kwaliteiten, die (helaas) vaak onvoldoende uit de verf komen. De focus ligt in veel gevallen op wat er niet goed gaat, op de valkuilen en de problemen. Proberen van een 4 een 6 te maken, terwijl van de 8 ook een 10 gemaakt kan worden.  Deze positieve benadering richt zich op het doen wat je graag doet, focussen op wat je goed afgaat, het stoppen van energie in waar je talenten liggen én het vinden van een compensatie voor datgene wat je niet ligt. Door deze aanpak bereiken we meer werkplezier en een grotere bijdrage aan het succes van de organisatie.

Neem contact op

Portfolio

Onderstaand een selectie van de opdrachten die ik heb uitgevoerd:

Ondersteuning reorganisatie

Ondersteuning en advies in het selectietraject bij een reorganisatie van een grote woningbouwcorporatie door middel van ontwikkelassessments

Samenwerking nieuw managementteam

Bij een bekende financiële instelling werd een nieuw managementteam aangesteld. Zeven managers die nog niet eerder met elkaar hadden samengewerkt. Na een maand of drie onderweg te zijn met elkaar, hadden ze de behoefte om op een leuke en ontspannen manier elkaar beter te leren kennen. Drietact heeft, i.o.v. ACS Supervision Consult, een halve dag verzorgd aan de hand van de Life Languages profielen. De herkenbaarheid van het profiel bij het gedrag van de teamleden zorgde voor plezier in de sessie.

Het nieuwe managementteam heeft:

  • Zicht gekregen op individuele persoonlijkheden, talenten en valkuilen
  • Zicht gekregen op talenten en valkuilen van het team als geheel
  • Zicht gekregen op de teamdynamiek

Zij kunnen elkaar als gevolg daarvan beter begrijpen, ondersteunen en aanvullen, waardoor de potentiële meerwaarde van het werken in een team beter benut kan worden.

 

Selectie van talent

Trainen van de partners in het selecteren van talent van één van de grootste advocatenkantoren in Amsterdam.

Persoonlijk leiderschap

Als onderdeel van leiderschaps ontwikkeltraject voor toekomstige managers van een grote financiële instelling heeft Drietact samen met Humanage een dag verzorgd in het teken van persoonlijk leiderschap. De opdracht van de opdrachtgever was om op een andere manier met persoonlijk leiderschap aan de slag te gaan. Drietact heeft hiervoor het instrument trainen met paarden ingezet. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de training:

  • Non-verbale communicatie en de betekenis hiervan in leiderschap
  • Congruentie (verbinding hoofd-hart)
  • Leiderschapsstijl en hoe anderen te motiveren
  • Omgaan met weerstand

Na afloop ontvingen wij de volgende reacties:

Ik had het toevallig afgelopen zondag op een verjaardag nog over de paardentraining. Over hoe sensitief paarden zijn en wat voor effect dat heeft op mensen. Hoe de stijl en persoonlijkheid van iemand zichtbaar wordt bij het werken met paarden. Ik was eerst wat sceptisch, al had ik er wel heel veel zin in omdat ik paarden leuk vind en machtig mooie dieren. Maar aan het eind van de dag was ik onder de indruk van alles dat ik heb gezien. Daarnaast was het ook gewoon heel gezellig en hebben we ook veel om elkaar kunnen lachen.

Flore, Sectiehoofd

 

Het was een top-oefening. In 10 minuten al veel stof tot nadenken.

Michiel, Toezichthouder

Inzicht in groepsdynamiek

Als onderdeel van het begeleiden van een geheel nieuw samengestelde Raad van Commissarissen heeft Drietact i.s.m. ACS Supervision Consult een boardroomdynamics traject uitgevoerd. In dit traject zijn eerst de individuele profielen van zowel de commissarissen als de directie opgemaakt. De profielen geven inzicht in persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Vervolgens is van zowel de Raad van Commissarissen, als van de directie een teamprofiel samengesteld. Dit teamprofiel geeft inzicht in de gedeelde drijfveren, kwaliteiten en valkuilen van het team als geheel, maar ook in de individuele verschillen. Aan de hand van concrete casussen zijn de gemene delers, maar ook de verschillen in een teamtraining verduidelijkt aan zowel de commissarissen als de directie. Resultaat is:

  • Beide teams hebben meer inzicht in persoonlijke en team drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Daarmee is een stevige basis gelegd voor de samenwerking van en tussen zowel de commissarissen als de directie.
  • De Raad van Commissarissen heeft concrete handvatten wat zij kunnen verwachten in het gedrag en de teamdynamiek van de directie. Dit is onder andere van belang bij het doorgronden van besluiten, de leiderschapsstijl en in het toezicht houden op de organisatie

 

In de Pers:

Artikelen waarvoor ik ben geïnterviewd/ aan heb meegewerkt.

Samenwerkingsverbanden:

Ik werk samen met de volgende partijen:

ACS Supervision Consult: Begeleiden van bestuurders en commissarissen voor de geschiktheidstoetsing van DNB, met name in individueel gedrag en boardroomdynamics

Bureau Aldoende: Trainen en afnemen van assessments op de aldoende leert men wijze. 

Keurmerken: